Borowy

Borowy

Poziom trofeum: pospolite

Podatny na:
silny atak
stal
ogień

Gromada: relikty

Występowanie: Z reguły wybiera na swoje siedliska obszary zielone – puszcze, lasy, zagajniki czy łąki.
Zazwyczaj unika siedlisk ludzkich.
Prowadzi nocny tryb życia.

Wysokość: 4,5 – 5,5 łokci

Waga: 17 – 19 cetnarów

Charakterystyka:
W burze ciemnem bestyj mrowie
tam i leszy co się zowie
borowym
– Fragment wiersza „W borze ciemnem”

Borowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *